lauantai 9. elokuuta 2014

Sadonkorjuuta ja kesän kuvia

Neulomuksia on aloitettu kesähelteistä huolimatta useita. Anun puserosta on valmistunut takakappale. Vaatii inspistä aloittaa etukappale ja siinä oleva palmikko.

Isoäidin neliöitä olen tehnyt lilasta  seiskaveikasta sekä lilasta 7-v polkasta. Suunnitelmia neliöiden varalle on, mutta suunnitelmat voivat muuttua vielä moneen kertaan. OP:n isoäidinneliöpeiton kasaamista en ole aloittanutkaan.

Siskon tyttö täyttää syyskuussa vuosia ja hänelle aion tehdä synttärilahjaksi huivin. Mallia en ole vielä valinnut ja lankaakan minulla ei siihen vielä ole. Vaihtoehtoina on revontulihuivi, mutta se vaatisi liukuvärjätyn langan ja sitä mulla ei ole. Toinen malliehdotus on Kristel Nybergin kirjasta Punokset puikoille pitsihuivi nimeltään Aura. Siihen malliin sopisi Novitan Nalle-lanka.



Viinimarjasato jäi tänä vuonna pienemmäksi kuin viime vuonna. Muutaman mehumaijallisen keitin sekä mustia- että punaisia viinimarjoja. Koska minun maijani toimii sähköllä,( ei siis tarvitse hikoilla keittiössä liedenäärellä),keittelin mehuja terassilla.



Mehun keiton välissä kudoin sukkaa uudesta raitalangasta. Varren tein kerrosrivinousulla. Jo vajaa vuosi sitten näin netissä tämän neulemallin ja päätin, että minä en sellaista opettele. Mutta kuinkas kävikään! Mallineule on erittäin helppo ja raitalanka sopii siihen hyvin. Tein aloituksen, kantapään ja kärjen mustalla. Toinen sukka pitäisi vielä tehdä.



Pihalla lenteli kaunis perhonen, joka ei lentänyt edes karkuun kun kuvasin sitä.



Terassilla istuessani ihailin amppelikukkaani.




Viime viikolla kaupassa käydessäni päätin ostaa jäätelöä. Ostan jäätelöä usein, mutta melkein aina ostan tavallisia tuutteja. Nyt teki mieleni jotain parempaa jädeä. Muistin vuosien varrelta Soleron ja etsin sitä kaupan pakastealtaasta. No eihän sitä tietenkään ollut.

 

ÄRRÄltä löytyi ja hyvältä maistui!
 
 





 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti