sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Valkoista neuletakkia

Koska  toiveena oli valkoinen kesävillatakki, eikä minulla ollut varastossa valkoista lankaa, jouduin kipittämään kaupan lankahyllylle. Ostin Novitan ipanaa.Se on 100 % akryylia, niin pehmoisen tuntuista. Maaliskuussa kolme vuotta täyttävä tyttönen saa neulotun villatakin synttärilahjaksi. Tosin tuleva synttärisankari ei halua villatakkia lahjaksi, hän haluaa potkulaudan.


Takakappale neulomalla ja etukappaleet isoäidin neliöillä.

Oikeankokoisia puikkoja etsiessäni löysin koulussa tekemäni kässäpussin. Pussin kylkeen on koneella ommeltu ihan itse suunnittelemani kuvio. Pussissa säilytetään nykyään puikkoja. Tosin puikkoja (ja lankoja) on vähän joka paikassa, siksi oikeankokoisia ei aina helposti löydy. Meiltä löytyi ainakin neljät nelosen sukkapuikot (osa niistä on tyttäreni). On ostettu uudet, kun oikeankokisia vanhoja ei ole heti löytynyt. Kolme puolikkaan puikkoja löytyi yhdet bambupyöröpuikot. Nekin menivät rikki (kaapeli irtosi toisesta puikosta)joten täytyi ostaa uudet.


70-luvun koulukäsityö

Siniraitaiset villasukat valmistuivat ystävänpäiväksi. Kärki on neulottu vaaleansinisellä, koska raitalanka ei riittänyt. Punaiset ja harmaat villasukat saavat vielä odottaa pariaan. Valmistuvat joskus, kun neulojalla ei ole muuta tekeillä.



Kevään uudessa Novitassa oli paljon toteutettavia neuleita. Aika näyttää mikä niistä pääsee seuraavaksi puikoille.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti